Bildkälla: Stockfoto

Börsplus hoppas att Mr Green-bud kan vända dystert sentiment för betting-aktier

Börsplus hoppas att Mr Green-bud kan vända dystert sentiment för betting-aktier

Efter William Hills bud på Mr Green stiger operatörer som Leovegas, Global Gaming och Aspire Global 10-15 procent. Börsplus frågar sig om budet blir det som slutligen vänder det dystra sentimentet kring betting-aktier till det bättre?

"Allra främst har det gällt för de mindre operatörerna. Särskilt Global Gaming har värderats lågt eftersom det bolaget har hela intäktsbasen i Sverige där skatten stiger från noll till 18 procent av intäkterna nästa år. Bolaget har drivit tesen att man kan kompensera sig mycket för detta genom att dela bördan med underleverantörer och genom tillväxt", skriver analystjänsten.

Möjligen kan man se Mr Greens beslut att sälja till William Hill som ett tecken på att detta inte blir så lätt. En mer positiv tolkning är förstås att de svenska spelbolagen är attraktiva uppköpskandidater i branschen.

"Börsplus håller kvar vid uppfattning att aktierna pressats för hårt under hösten. Det säkra valet i sektorn är förstås Kindred men våra favoriter är Cherry, Leovegas och Global Gaming."

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER