Bildkälla: Stockfoto

Regeringen tillsätter batterisamordnare

Regeringen kommer tillsätta en batterisamordnare som ska hjälpa fordonsindustrin med att komma igång med sin batteriproduktion. Det framgår av ett pressmeddelande från Näringsdepartementet.

Under den senaste tiden har flera fordonstillverkare i Sverige gjort investeringar som ska öka batteriproduktionen. Bland annat har Volvo investerat i en batterifabrik i Mariestad.

"Investeringarna skapar tusentals nya jobb och är avgörande för Sverige som fordonsnation. Arbetet med de stora etableringarna ställer stora krav på samhället. Regeringen tillsätter därmed en samordnare med uppdrag att koordinera olika insatser som behövs för att förverkliga fordonsindustrins nyetableringar inom framför allt batteriproduktion", säger näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson.

Samordnarens uppdrag beskrivs som att "skapa goda förutsättningar för att realisera fordonstillverkarnas nyckelinvesteringar i form av etableringar". Samordnaren ska även identifiera utmaningar och hinder, samt underlätta samverkan mellan aktörer.

Fordonstillverkare stiger under förmiddagen. AB Volvos aktie har stigit med 0,6 procent, Tratons aktie stiger även den med 0,7 procent och Volvo Cars med 0,4 procent.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER