Bildkälla: Stockfoto

KKR förvärvar Circor International till 55 procents budpremie

KKR har slutit ett avtal om att förvärva Circor International för 1,6 miljarder dollar inklusive övertagande av skulder. Det bekräftas i ett pressmeddelande.

Private equity-jätten köper bolaget för 49 dollar per aktie, vilket är 55 procent mer än Circors stängningskurs i fredags.

- Transaktionen kommer att skapa betydande värde för våra aktieägare, vilket återspeglar vårt engagemang för att genomföra våra strategiska prioriteringar, styrkan hos vår varumärkesfamilj och de djupa relationer vi har byggt upp med våra kunder, säger Circors vd Tony Najjar i en skriftlig kommentar.

Circor tillverkar pumpar och ventiler för industri- flyg- och försvarsindustrin. Produkterna används i ubåtar, fabriker, kemisk produktion och oljeraffinaderier.

Circor uppgav i mars i fjol att bolaget gjorde en strategisk översyn efter att ha fått flera förfrågningar från intresserade köpare.

KKR har tidigare erfarenheter inom området flödeskontroll, en allmän term för teknik som används för att flytta vätskor och gaser. Private equity-jätten är baserade i New York och förvaltar mer än 500 miljarder dollar, skriver WSJ.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER