Bildkälla: Stockfoto

Uppgifter: Nokia riskerar att förlora AT&T-kontrakt - aktien faller

Finska Nokia faller 3,6 procent på marknadsspekulationer om att amerikanska teleoperatören AT&T kan komma att ersätta bolagets utrustning i sitt nätverk.

Uppgifterna kommer från Earl Lum, chef för EJL Wireless Research, som skriver om detta på Linkedin med hänvisning till källor. Enligt Lum kan AT&T komma att ersätta Nokia helt med Ericsson som leverantör av trådlös RAN-nätverksutrustning.

Idag tillhandahåller både Nokia och Ericsson tjänster till AT&T.

Nokia har avböjt att kommentera.

Inderes analytiker Atte Riikola uppger att det skulle vara en stor smäll mot Nokia om uppgifterna stämmer. Han pekar på att bolaget förlorade ett kontrakt med amerikanska Verizon 2020 efter att det också föregåtts av marknadsspekulationer, rapporterar Reuters.

Ålandsbanken skriver i en kommentar att uppgifterna framstår som något överraskande, givet att Nokia uppgraderat sin produktportfölj under de senaste åren.

“Om ryktena skulle ha substans är det tydligt negativt för Nokia – både ur ett kortsiktigt lönsamhetsperspektiv och ur ett mer långsiktigt teknikperspektiv”, skriver banken som hoppas på mer besked vid Nokias kapitalmarknadsdag den 12 december.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER