Bildkälla: Stockfoto

Affärsvärlden ser inga större skäl för att teckna ES Energy Save, inga varningsflaggor i erbjudandet

ES Energy Save är ett litet värmepumpsbolag som nu sätter hoppet till ett nyutvecklat modulkoncept för kommersiella fastigheter som ska minska installationskostnaderna. Bolaget ska nu noteras på Spotlight för att finansiera nästa steg. Det skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

Tidningen hittar inga varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner.

"Projektet med Energy Saves plug-in-moduler är både i tidig fas och riktar sig mot en omogen marknad. Det är svårt att bedöma om det finns någon vidare efterfrågan att tala om här. Bolagets grundaffär har varken visat meningsfull tillväxt eller tjänat några pengar att tala om. Det gör det ännu svårare att tro på det genombrott som Energy Save nu ser framför sig", skriver Affärsvärlden och framhåller att bolaget har ett stort beroende av sin stora kineiska leverantör.

"Vår grundhypotes är att aktien kommer föra ett ganska anonymt liv på börsen. För de allra flesta ser vi inga större skäl att teckna aktien. Även om vi inte avråder den som gillar små mikrobolag med tydlig miljöprofil att göra så", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger aktien en trea i betyg på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag, vilket ska tolkas som ett neutralt råd.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER