Bildkälla: Stockfoto

Taurus Energy ingår avsiktsförklaring om omvänt förvärv av Gondolin

Etanolbolaget Taurus Energy har ingått en avsiktsförklaring gällande omvänt förärv av det norska bolaget Gondolin. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tarurus förvärvar samtliga aktier i Gondolin och betalar med nyemitterade aktier. Enligt avsiktsförklaringen kommer Gondolins aktieägare att erhålla 98 procent av det sammanslagna bolaget medan Taurus befintliga aktieägare erhåller 2 procent.

Gondolin är en destinationsutvecklare som idag finns på destinationer som Skinnarbu, Gålå, Hornsjøen-Hafjell, Eidsbugarden, Marifjøra, Hallingskarvet och Skarsdalen i Norge.

Gondolin Group äger 3 000 stugtomter i Norge och driver även fem fjord- och fjällhotell på natursköna destinationer i Norge med 800 bäddar.

För varje befintlig aktie i Taurus kommer 50 nya aktier emitteras till Gondolins aktieägare. Avtalet motsvarar ett marknadsvärde på Taurus på 10 miljoner kronor. Den föreslagna affären återställer också det egna kapitalet i Taurus.

Förvärvet av Gondolin ersätter det tidigare föreslagna omvända förvärvet av Skinteam Norge.

Förutsatt att ett bindande aktieöverlåtelseavtal ingås kommer Taurus kalla till extra bolagsstämma för beslut om godkännande av transaktionen och nyemission av aktier som vederlag i transaktionen. Parternas avsikt är att slutföra transaktionen under första kvartalet 2024. Godkännande för fortsatt notering på Spotlight väntas i augusti 2024.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER