I SAMARBETE MED ZORDIX AB
Bildkälla: Stockfoto

Intervju med Matti Larsson, vd Zordix AB

#FemSnabba Matti Larsson kommenterar bland annat delårsrapporten, kommunikation mot aktiesparare samt visionen att bli en heltäckande global aktör inom spelutveckling

Under vinjetten ”#FemSnabba” får intressanta och spännande börsbolag i en kortintervju chansen att förklara hur var bolaget befinner sig och vart det är på väg. Svaren ska belysa det aktuella läget i företaget. Syftet är att ge en ögonblicksbild för att Börsvärldens läsare ska kunna bilda sig en uppfattning om vad som händer just nu. Denna gång är det Matti Larsson, vd på Zordix, som ger svaren.

Var befinner ni er just nu och hur ser närmsta åren ut? 

– Vi befinner oss i en god position i bygget av en riktigt bra internationell Gaming-grupp inom konsol- och PC-spel. I nuläget har vi 6 kontor i 4 olika länder där vi sammantaget behärskar hela värdekedjan från utveckling till global marknad. 

Ni släppte precis er delårsrapport, kan du kommentera den lite kort? 

– Det som nu är viktigt att kommunicera är att våra distributions- och förlagsdelar går som tåget samtidigt som investeringar pågår enligt plan i flera av våra utvecklingsteam där de stora marginalerna kommer att synas senare. 
Just For Games ökar 30 procent medans Merge Games ökar 47 procent i omsättning. Här är det viktigt att förstå att deras siffror inte har hunnit komma in i bokföringen gällande ett helt år. Endast en månad, några få veckor, för Merge Games och endast tre månaders siffror för Just For Games. För varje ny rapport blir bilden tydligare över helheten. Jämför gärna med de tidigare publicerade pro forma-siffrorna i samband med vår notering på Nasdaq First North Growth Market nu i juni, vilka ger en indikation för hur det kommer att se ut när ett helt år passerat. 

Vilka är era största utmaningar? 

– Vi har vuxit väldigt snabbt den senaste tiden vilket medför att vi ser över hur vår organisation i stort kan fungera optimalt genom nya arbetssätt, processer och resursförstärkningar. Jag är övertygad om att receptet på framgång är starka individer med rätt motivation och gör allt för att bolaget ska ha de bästa förutsättningarna för att fortsätta växa i rask takt. 

Kommunikation är en viktig beståndsdel, så att aktiesparare förstår hur Zordix-gruppen är uppbyggd och att vi lägger till exemplariskt skötta bolag med god tillväxt som kompletterar vårt full service-erbjudande. Vi har även väl avvägda investeringar baserade på vår spetskunskap inom spelutvecklingsprojekt under egna IP där risken i kostnader är spridd över flera projekt och där uppsidan kan bli riktigt stor när produkterna senare lanseras.

Berätta lite om era visioner. Var är ni på väg? 

– Visionen är att bli en heltäckande global aktör inom spelutveckling och utgivning med ett djupt fokus inom en rad attraktiva nischer.

Vad kan en aktieägare förvänta sig av er som bolag? 

– Utsikterna för Zordix ser bättre ut än någonsin och vi har ett fantastiskt team. En aktieägare kan räkna med att expansionen fortsätter och att det lönar sig att vara långsiktig. 

Bild från Bolagsbeskrivning för Zordix AB (publ) inför upptagande till handel på Nasdaq First North Growth Market. Diagrammet visar Zordix Pro Forma för år 2020 om alla bolag i gruppen hade varit förvärvade 1 januari 2020. (i MSEK)

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med Zordix AB. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER