I SAMARBETE MED RAYTELLIGENCE
Bildkälla: Raytelligence

Radarteknik för all typ av övervakning

Annons Raytelligence genomför en företrädesemission som möjliggör en satsning på tre stora områden på sensormarknader.

Raytelligence bildades 2015 av Peter Martinson och Pelle Viberg. Visionen var att med spetskompetens inom radarteknik bidra till ett tryggare liv för våra äldre och kroniskt sjuka, samt att ge vårt och omsorg effektiva verktyg för att utveckla vården i framtiden.

Idag har Raytelligence expanderats till industri- och fitness-brancherna, med samma passion för forskning och innovation. Teamet som står bakom våra prestationer är en blandning av personer med kompetens som sträcker sig från industriell design till radarsignalbehandling.

Raytelligence erbjuder via Innowearable bland annat smart teknik som bärbara sensorer för prestationshöjning och skadeprevention. De har utvecklat en prototyp som mäter huruvida kroppen har återhämtat sig tillräckligt efter ett träningspass, s.k. ”readiness”. Vidare utvecklas även Inno-1™ som mäter laktatnivån (mjölksyra) momentant genom användande av EMG data, d.v.s. utan blodprov, för indikation av muskeltrötthet. Laktat är ett ämne som kroppen använder för att skapa energi när syresättningen inte längre är tillräcklig och har tidigare mätts genom framför allt blodprover.

För industrimarknaden har Raytelligence utvecklat produktfamiljen ”Radsenz™”. Radsenz™-sensorer är byggda för tuffa miljöer som gruvdrift och industri. Det är en kraftig sensor för miljöer med damm, rök, fukt och höga temperaturer. Radarteknologin som används gör att den är en idealisk sensor för att mäta avstånd till objekt i olika situationer. Sensorn är dessutom enkel att installera och konfigurera via sin inbyggda webbsida.

Bolaget har under en intensiv period utvecklat denna sensorplattform. Den första produkten på plattformen är RDZ2201 som nu marknadsförs och säljs.

Bolaget har därmed två färdiga produkter och en prototyp:

  • Sensorn Eazense™ för falldetektion och närvaro på äldreboenden, säljs internationellt och är medicintekniskt certifierad för försäljning i både Europa och USA. 
  • Sensorn RDZ2201 som riktar sig mot de tuffaste industrimiljöerna där andra sensorer inte fungerar. Marknaden har mottagit produkten mycket väl.
  • Sensorn Inno-X™ för sportmarknaden, en elektronisk sensor som mäter så kallad ”readiness” (huruvida kroppen har återhämtat sig tillräckligt efter ett träningspass). Produkten använder EMG-sensor-teknologi som mäter elektrisk aktivitet hos muskler och nerver, och kan upptäcka förändring i muskelaktiveringsmönster. 

Med dessa produkter i portföljen ligger fokus nu på försäljning.

Företrädesemissionen möjliggör en satsning 

Företrädesemissionen möjliggör en satsning på att etablera en position på ovanstående sensormarknader

Bolaget har i tillägg genomfört ett besparingsprogram som pågår tills positivt kassaflöde uppnås.

Raytelligence avser disponera nettolikviden, efter återbetalning av Lånefinansiering, enligt nedan prioritetsordning:

  • Internationell försäljnings- och marknadsföringsexpansion i Europa (utanför Norden), USA och Kanada (40 procent)
  • Ökad produktion och distribution (10 procent)
  • Produktutveckling (30 procent)
  • Rörelsekapital till material för orders (20 procent)

Pelle Viberg, VD Raytelligence

"Vi har lyckats sätta den nya sensorn i Radsenz™-familjen på marknaden. Plattformen ger mycket stor flexibilitet att lägga till nya funktioner och i nuläget kan vi mäta avstånd noggrannare än andra radar-sensorer i mycket tuffa miljöer. Vi är mycket glada för den positiva respons vi får från kunder. Försäljningen har börjat med ett antal sensorer till distributörer i Europa. Sensorn sitter i dag i daglig drift på energiverk i Sverige".

 

Läs mer och teckna här

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med Raytelligence. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER