Bildkälla: Stockfoto

Affärsvärlden ser hög skuldsättning i Addvise - ger neutralt råd för aktien

Affärsvärlden noterar att medicinteknikkoncernen Addvise för närvarande handlas till rabatt jämfört med flera branschkollegor, men tycker att företagets skuldsättning är något hög. I en analys som publicerades under torsdagseftermiddagen ges rekommendationen neutral.

Tidningen spår en omsättning om 850 miljoner kronor för Addvise det här året, vilket motsvarar en tillväxt på 85 procent. Samtidigt räknar de med en ebita om 14 procent de kommande två åren. Man antyder att bolaget historiskt sett gjort en del förvärv och att det brukar skapa utmaningar - varför en mer försiktig hållning intas.

"Addvise har skruvat upp förvävstempot senaste åren. Koncernens marginaler har stärkts och ser vi till utvecklingen på pro forma-basis så finns det ytterligare potential till marginalexpansion", skrivs det dock.

Vidare noterar å andra sidan Affärsvärlden att bolagets skuldsättning på pro forma-basis är tre gånger ebitda, vilket bedöms kunna begränsa möjligheterna till förvärv givet att Addvise inte kan ta in nytt kapital genom exempelvis en riktad emission.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER