Bildkälla: Stockfoto

Ahaworld köper Wiget Groups affiliateverksamhet

Ahaworld köper Wiget Groups affiliateverksamhet

Bettingbolaget Ahaworld har tecknat avtal om att förvärva Wiget Medias media- och affiliateverksamhet för 46 miljoner kronor. Bolaget kommer att genomföra en nyemission för att finansiera förvärvet.

Ahaworld kommer att betala 35,5 miljoner kronor kontant och resterande 10,5 miljoner kronor genom egna aktier. Det kan även utgå en tilläggsköpeskilling om 29 miljoner kronor om företaget når sina mål. Ahaworld siktar på att genomföra en nyemission om 69,5 miljoner kronor för att bland annat finansiera förvärvet.

"Det här är det största och viktigaste steget i bolagets historia mot att strategiskt skapa förutsättningar för en lönsam tillväxt på en global marknad. Vi får ett starkt tillskott av en verksamhet som har tydliga kommersiella synergier och stödjer vår tillväxtstrategi som operatör i online spelmarknaden. Med vårt tydliga fokus på starka varumärken innebär förvärvet att vi får en unik position i att utveckla våra nuvarande och framtida varumärken inom nuvarande casinovertikal likväl som andra delar av spelerbjudandet. Att globalt expandera är oerhört kostsamt och tar tid. Med gemensam teknik och den globala räckvidden kan vi gemensamt anpassa och optimera vårt erbjudande för en mängd marknader på relativt kort tid. Här ligger Wiget Medias konkurrensfördel, vilket de byggt en fantastisk affär på över lång tid tillsammans med en mängd spelbolag", säger Erik Ahlberg, vd för Ahaworld, i en kommentar.

Styrelsen för Ahaworld har också satt upp ett nytt mål givet förvärvet. Koncernen skall omsätta cirka 60 miljoner kronor med ett rörelseresultat om 8 miljoner i år. Nästa år skall rörelseresultatet öka till 26 miljoner kronor.

Transaktionen förväntas slutföras före utgången av andra kvartalet i år och villkorad en nyemission i Ahaworld.

Den förvärvade verksamheten omsätter 1,5-2 miljoner kronor per månad. I det första kvartalet har vinsten varit 650 000 kronor per månad. I fjol var omsättningen 17,4 miljoner kronor och vinsten 177 000 kronor.

Ahaworld har även identifierat vissa kostnadssynergier och bedömer att dessa uppgår till 1,6 miljoner kronor per år.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER