Bildkälla: Stockfoto

AMF investerar i flygbolaget BRA

Pensionsbolaget AMF investerar 200 miljoner kronor i Per G Braathens flygbolag BRA och uppnår en ägarandel om 19 procent. Resterande del ägs fortfarande av Braathens. Det skriver Di.

- Vi ser det här som en spännande möjlighet att investera i viktig svensk infrastruktur, och i ett bolag med en mycket ambitiös tillväxt- och hållbarhetsagenda. Strävan efter att snabbt bli klimatneutrala är en viktig pusselbit för kommersiell framgång i en bransch som traditionellt uppfattas stå för förhållandevis stora utsläpp. Vi tror att det här har potential att bli en bra affär för våra sparare, och ser fram emot att som aktiva ägare följa BRAs fortsatta utveckling, säger Anders Oscarsson, aktiechef och ägaransvarig AMF, i ett pressmeddelande.

Kapitalet BRA får in ska bland annat användas till att stärka ekonomin efter krisen för att möjliggöra snabbare tillväxt samt bidra till omställningen till ett fossilfritt flyg. Bolaget har som mål att bli världens första flygbolag att bli klimatneutralt - ett mål som är satt till 2030.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER