Bildkälla: Stockfoto

Atlant Multi Strategy minskade 0,1 procent i augusti

Fonden Atlant Multi Strategy minskade 0,1 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 4,4 procent. Det framgår av en månadsrapport.

I den förra marknadskommentaren skrev förvaltaren följande.

”Vi bibehåller vår neutrala marknadsuppfattning med en förhöjd beredskap för en större rekyl under sensommaren då värderingarna är väldigt höga och utrymmet för besvikelser/störningar därmed väldigt begränsat.”

Någon större sommarrekyl uteblev dock. Istället har börsen rört sig i sidled under två månader. Förvaltaren menar att det utspelar sig en kamp mellan bristen på alternativ till ackumulerande sparkapital och skyhöga värderingar. Samtidigt menar förvaltaren att det finns uppsida kvar även om det är en dans på en allt slakare lina. I det korta perspektivet är fondens huvuduppfattning att den stigande trenden kommer återupptas men att en temporär topp ses i slutet av september eller eventuellt i början av oktober.

Atlant Multi-Strategy är en så kallad fond-i-fond som främst investerar i Atlants egna fonder. Efter att Atlant Green Tech Metals (Precious) tappat ganska kraftigt i augusti medförde det svagt negativa siffror för Atlant Multi Strategy.

Atlant Multi Strategy, %augusti, 2021
Fond MM, förändring i procent-0,1
Fond i år, förändring i procent4,4
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER