Bildkälla: Stockfoto

Börsplus ger rådet teckna ej Karnov Groups nyintroduktion

Börsplus ger rådet teckna ej Karnov Groups nyintroduktion

Karnov Group är danska och svenska juristers hovleverantör av rättsdata och information. Nu går bolaget till Stockholmsbörsen med urstark marknadsposition och fin lönsamhet i ryggen, samt en prislapp som speglar just detta. Det skriver Börsplus i en analys på torsdagen.

Teckningskursen är 43 kronor per aktie och sista anmälningsdag för allmänheten är den 9 april. Aktien börjar handlas den 11 april.

Aktien värderas i klass med Axfood och högre än Swedish Match för att nämna ett par andra stabila bolag med höga marknadsandelar i sina respektive branscher, enligt Börsplus.

"Räknar vi med en värdering kring nuvarande nivå och lyfter blicken ett par år, så finns en avkastningspotential på runt 20 procent på radarn. Troligen tar man ingen stor skada av att teckna Karnov men vi hade önskat att det gick att räkna hem aktien med lite mindre optimistiska antaganden för att ge grönt ljus", skriver Börsplus i sin slutsats och ger rådet teckna ej nyintroduktionen.

Analystjänsten ser på några års sikt i sitt huvudscenariot en potential på 21 procent i aktien. Det optimistiska scenariot ger en avkastning på 57 procent och det pessimistiska scenariot ett kursfall på 19 procent.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER