Bildkälla: Stockfoto

Bure utmanar Latour - budar på Allgon

Investmentbolaget Bure lägger ett bud på Allgon värt 13,50 kronor i kontanter per B-aktie. Erbjudandet i sin helhet uppgår till cirka 759 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Bure framlägger budet efter att Latour Industries den 14 december erbjudit att köpa upp Allgon. Bures bud överstiger Latours med 2,75 kronor per aktie. Premien i Bures bud är 63,8 procent i förhållande till Allgons slutkurs den 11 december, sista handelsdagen innan Latour kom med sitt erbjudande.

Bures bud är villkorat av att man blir ägare till mer än 50 procent av aktierna i Allgon. Bure sitter redan på 11,2 procent av kapitalet i Allgon per idag, tisdagen den 22 december.

”Vi har följt Allgon i flera år och har tidigare haft diskussioner med bolaget och dess huvudägare. Vi tycker att Allgon passar väl in i Bures portfölj som ett produktägande kvalitetsbolag med spännande teknologi och en etablerad internationell marknadsposition. Vår uppfattning är att Bure som en ny stark och långsiktig ägare kan vidareutveckla och accelerera bolagets strategiska agenda. Erbjudandet ger aktieägarna i Allgon en möjlighet att förverkliga värdet av deras investeringar till en betydande premie både i förhållande till nyligen handlade priser på aktien samt i förhållande till det tidigare erbjudandet. Med det lägre anslutningsgradsvillkoret om mer än 50 procent av det totala antalet aktier i Allgon, öppnar vi för möjligheten att Allgon förblir noterat med Bure som huvudägare”, säger Bures vd Henrik Blomquist.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER