"Det är dock en fortsatt besvärlig situation för många kunder och framförallt för de lite mindre med butikskedjor. Samtidigt är det kunder som gynnas inom framförallt e-handel och sport", skrev vd Krister Magnusson i kvartalsrapporten.
På frågan om vad för slags sportkunder det är som gynnats berättar bolagschefen att det är kunder inom framförallt personlig träning och fitness där bolaget sett ett uppsving.
Bolagschefen lyfter även fram verksamheten i Bangladesh och ser att investeringarna i dessa länder har gett bolaget en konkurrensfördel. Produktionen i Bangladesh beskrivs garantera kvalitet, tillgänglighet och hållbarhet.
"Generellt är inte transparensen bättre i Bangladesh kontra Kina, men i Kina äger vi ingen egen produktionsanläggning, vilket vi gör i Bangladesh. Bangladesh är ett land med ganska komplicerade regler vad gäller import och intern handel, så det har varit en fördel för oss att ha en egen produktionsanläggning", säger bolagschefen och fortsätter:
"Därigenom har vi koll på hela CSR-kedjan och det är upp till oss ha en hög servicenivå och bra kvalité."
Nettokassan (skulden) exklusive IFRS16 uppgick till 4 (-36) miljoner kronor per utgången av perioden och man har cirka 58 miljoner kronor i outnyttjade krediter.
Bolagschefen bedömer att kassan ihop med positionen på marknaden gör Nilörn mer flexibla om/när det dyker upp tillfällen.
Aktien är upp i skrivande stund cirka 18,8 procent och har således återhämtat sig en del från den kraftiga kursnedgången i samband med att coronapandemin utbröt.