Bildkälla: r.classen / Shutterstock.com

Netflix rasar 23 procent efter sänkta rekommendationer

Netflix faller 23 procent i den inledande handeln på Wall Street på fredagen efter att flera analyshus sänkt sina rekommendationer till följd av nedreviderade prognoser från streamingjätten, som släppte sin rapport efter stängningen på torsdagen.

Det var förra veckan som bolaget tillkännagav en rad prishöjningar i USA, vilket fick många analytiker att spekulera i att antalet prenumeranter skulle bli en besvikelse. Siffrorna för antalet nya prenumeranter för det fjärde kvartalet var inte så dåliga och hamnade på 8,3 miljoner nya prenumeranter mot förväntade 8,5 miljoner.

Dock guidade Netflix förväntningarna för antalet nya kunder till 2,5 miljoner för första kvartalet, inte ens hälften av Bloombergkonsensus estimat på 6,26 miljoner. Vidare spås resultat per aktie uppgå till 2,86 dollar mot estimerade 3,37 dollar.

Den svaga prognosen har fått en rad banker att sänka sina rekommendationer. Barclays, Baird, Credit Suisse, Benchmark och Crespi Hardt har alla sänkt från motsvarande övervikt till behåll. Därutöver sänker Macquarie till "underperform" från neutral.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER