Bildkälla: Stockfoto

Odin Small Cap steg med 0,65 procent i juni

Fonden Odin Small Cap steg 0,65 procent i juni, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 0,03 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 21,45 procent och är därmed bättre än index som har ökat 17,65 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarduon bestående av Jonathan Schönbäck och Hans Christian Bratterud.

Första halvan av året har varit en god period för fonden. Fyra bolag har tagits in i portföljen i form av Nimbus, Admicom, ALM Equity och Hemnet. Samtidigt har de fyra innehaven Duni, Loomis, Fastpartner och Cellavision avyttrats.

"Tre av de starkaste bidragsgivarna under året har varit infrastukturförvärvaren Sdiptech som fortsatt att öka både omsättning och marginaler, mönsterkortexperten Ncab som gjort två lovande förvärv och utomhusmiljöfixaren Green Landscaping som har förbättrat sina marginaler samtidigt som man gjort flera attraktiva förvärv. Dessa tre bolag har fortsatt att stärka sina positioner vilket aktiemarknaden belönat", kommenterar förvaltarna.

Bland de svagare bidragsgivarna under 2021 finns elåterförsäljaren Fjordkraft som lidit av tillfälliga problem med stigande spotpriser kombinerat med negativ medieexponering. Även Lime Technologies och Eolus Vind har tyngt utvecklingen.

Enligt förvaltarna har Lime och Eolus gått svagt då de hade exceptionell utveckling under 2020 och inte på grund av några fundamentala problem.

Inför juli var fondens största innehav Sdiptech med en exponering om 8,69 procent. Även Afry och Ncab utgjorde betydande delar av portföljen med 5,95 respektive 5,29 procent.

Odin Small Cap, %juni, 2021
Fond MM, förändring i procent0,65
Index MM, förändring i procent-0,03
Fond i år, förändring i procent21,45
Index i år, förändring i procent17,65
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER