Bildkälla: Stockfoto

Placera fortsatt positiva till Traton

Placera är fortsatt positiva till fordonstillverkaren Traton vars aktie fortfarande står lägre än vad den gjorde i börsintroduktionen i juni 2019.

Placera gör bedömningen att aktien snart har stängt det gapet, om det inte kommer en överraskande tvärnit i konjunkturutvecklingen.

Fordonsjätten Tratons storslagna ambitioner har mötts med viss skepsis på börsen. Det är inte utan anledning, men potentialen överväger ändå i Placeras ögon.

Traton består av ett hopkok av lastbils- och bussbolagen Scania, MAN och VWCO (Volkswagen Caminhões e Ônibus). Konstellationen sattes samman så sent som 2015 av Volkswagen men aktien har fört en förhållandevis anonym tillvaro i förhållande till bolagets storlek och i förhållande till Scanias status i Sverige. Freefloaten i bolaget är blott 10,3 procent.

"Samtidigt som man med fog kan vara orolig för hur framgångsrikt Traton blir när det kommer till den interna effektiviteten, så är det ingen tvekan om att volymer, stora volymer, är en framgångsfaktor om man ska kunna vara teknikledande och lönsam i fordonssektorn", skriver Placera.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER