Bildkälla: Stockfoto

Risk för ny halvering i Intrum - Di

Skuldsatta kredithanteringsbolaget Intrum riskerar att halveras igen på börsen om man inte får ordning på den vikande intjäningen. Det skriver Dagens industri i en analys.

Di har räknat ut att bolaget skulle behöva göra en nyemission på tio miljarder kronor för att få ner skulden till målintervallet på 2,5-3,5 gånger cash ebitda. Men detta anses inte som troligt givet att Nordic Capital är storägare och letar sannolikt efter en exitmöjlighet efter flera år på ägarlistan.

Då återstår bara att förbättra resultatet, men även detta lär bli svårt då den operationella utvecklingen har gått i helt fel riktning.

“Skuldindrivningsbolaget har själv fastnat i skuldfällan, så till den grad att förvärvet av spanska Haya Real Estate kommer att sänka den relativa skuldsättningen proforma”, säger Di.

Vad gäller den höga direktavkastningen på 16 procent, anser Di att den inte är hållbar då Intrum inte genererar fritt kassaflöde.

“Den höga utdelningen ska i första hand ses som att styrelsen vägrar inse faktum: Nordic Capital är på väg att köra Intrum i botten både finansiellt och operationellt”, skriver tidningen.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER