Bildkälla: Stockfoto

Synsam genomför en nyintroduktion på Nasdaq Stockholm med första handelsdag 29 oktober

Optikkedjan Synsam genomför en nyintroduktion på Nasdaq Stockholm. Anmälningstiden inleds den 21 oktober och avslutas den 28 oktober för både allmänhet och institutionella investerare. Första handelsdag blir den 29 oktober och aktien kommer att handlas med kortnamnet SYNSAM. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen hamnar i intervallet 46 till 56 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde för bolaget efter erbjudandet på 6,9 till 8,4 miljarder kronor.

Erbjudandet omfattar 45 miljoner befintliga aktier som erbjuds av huvudägaren Theia Holdings, som är indirekt majoritetsägt av CVC Fund V. Det finns även en utökningsoption på att sälja ytterligare 7,5 miljoner befintliga aktier och en övertilldelningsoption på att sälja ytterligare 7,88 miljoner befintliga aktier. Vid fullt utnyttjade motsvarar erbjudandet därmed 60,38 miljoner aktier, vilket motsvarar ett värde på erbjudandet på 2,8 till 3,4 miljarder kronor.

Ankarinvesterare är Fjärde AP-fonden, Handelsbanken Fonder Aktiebolag och C Worldwide Asset Management som åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet för ett sammanlagt belopp
om 950 miljoner kronor.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER