Bildkälla: Stockfoto

Zenergys affär med Pansanté spricker

Pansanté är fortsatt i konkurs efter att Svea Hovrätt inte upphävt beslutet om konkurs. Modulbostadsbolaget Zenergy ser därmed inte längre någon möjlighet att få till den tidigare planerade affären med Pansanté.

Zenergy betonar att man inte varken investerat i eller haft några kostnader förenat med avtalet som nu spricker.

"Vi beklagar händelsen eftersom vi fortfarande ser en fin möjlighet för de båda företagen att förverkliga ett projekt som skulle ge många människor på olika platser i Världen ett kostnadseffektivt och modulärt skalbart sjukhus med vårt unika och patenterade ZIP element. Zenergy är fortsatt positiva till att ta upp diskussioner om ett nytt samarbetsavtal om möjlighet uppstår. Till dess fortsätter Zenergy som vanligt med den produktion av modulära bostäder där det för närvarande är fullt i produktionen till efter semestern 2021. Fler projekt är nära förestående", skriver bolaget i sitt pressmeddelande.

Zenergy och Pansanté tecknade ett samarbetsavtal i november 2019 om leverans av serieproducerade ZIP element främst anpassade för modulärt uppbyggda sjukhus. Affären har blivit uppskjuten och blir nu alltså inte av enligt ingånget avtal.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER