Bildkälla: Stockfoto

Flera intressanta investeringsmöjligheter inom hållbarhetssektorn enligt Mattias Gromark - Atlant Fonder

EU har ambitiösa mål gällande utsläppsminskningar vilket lett till en acceleration av tillväxten inom hållbarhetssektorn. Flera nya aktörer för battericeller och fossilfritt stål uppstår nu i Europa. Det skriver Mattias Gromark, förvaltare för fonden Atlant Green Tech Metals i en marknadskommentar från Atlant Fonder.

"När vi söker investeringar för fonden är det i leverantörsleden kring dessa uppväxande industrier vi tittar, inom till exempel materialframtagning, teknikutveckling och återvinning. Mest fokus just nu ligger på den enorma utbyggnaden av tillverkningskapacitet för battericeller i Europa och Nordamerika", skriver Gromark.

Atlant fonder lägger nu stort fokus på at hitta innehav med tillgångar av hög kvalitet, rätt hållbarhetsprofil, ny teknik för framställning och återvinning. Detta kombinerar man med en hållbar plan för exekvering och tillväxt.

Vidare lyfter förvaltaren fram två spännande case i form av Lithium Americas, samt Bergen Carbon Solutions som tillverkar kolfiber med koldioxid som råvara. Gällande Lithium Americas skriver förvaltaren att bolaget har lagt under sig bra fyndigheter i Nord- och Sydamerika samt att man har rätt kompetens för att producera kvalitativt litium i stor skala.

"Bolaget vann nyligen en budstrid mot kinesiska Gangfeng och förvärvade Millenium Lithium, med tillgångar i angränsande områden – Lithium Americas produktion kommer kunna öka i takt med att efterfrågan från battericellstillverkarna blir allt större", kommenterar förvaltaren.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER