På sektornivå hade den största delen av fondens exponering en positiv effekt på avkastningen. Det var endast innehav inom teknologi som tyngde utvecklingen, något som kan förklaras av några enstaka bolag. Samtidigt utvecklades hälsovårdssektorn mest positivt under månaden, medan finans kom med det största positiva bidraget.
"Grupperat per land är det överlag positivt där enbart danska och japanska bolag har haft en negativ utveckling i lokal valuta. De bästa marknaderna för fonden har varit i Norge och Singapore, dock är exponeringen låg mot båda marknaderna", skriver förvaltarna.
Utvecklingen på valutamarknaden beskrivs samtidigt ha varit blandad, där den svenska kronan stärktes mot brittiska pund och kanadensiska dollar, medan den försvagades mot japansk yen och singaporiansk dollar.
DBS Group och UOB stod för de största uppgångarna under månaden och steg med 17 procent vardera, samtidigt som Nvidia backade mest med en nedgång om 13 procent.
Fonden hade vid månadsskiftet en aktieexponering på 110 procent.
Störst sektorexponering hade fonden mot teknik, bank/finans och kommunikation med allokeringar om 17,5, 15,4 respektive 13,3 procent.
Fondens största innehav var Alphabet, Apple och Nvidia med portföljvikter om 3,1, 2,9 respektive 2,8 procent.
Captor Scilla Global Equity, % | januari, 2025 |
Fond MM, förändring i procent | 4,1 |