Bildkälla: Stockfoto

Bulten återupptar investering i ny produktionsanläggning i Polen

Verkstadsbolaget Bulten har tidigare aviserat en investering i en ny produktionsanläggning i Radziechowy-Wieprz i Polen. Investeringen avbröts i april 2020 på grund av pandemisituationen. Bultens styrelse har nu fattat beslut om att starta projektet med omedelbar verkan. Bygget av den nya anläggningen inleds med en invigningsceremoni i maj 2021 och under första halvåret av 2023 förväntas produktionen starta. Den huvudsakliga verksamheten i anläggningen kommer att vara ytbehandling, enligt ett pressmeddelande.

- Jag är mycket glad för att vi äntligen startar bygget av vår nya anläggning i Polen. Med den här nya enheten kommer Bulten att ha en toppmodern ytbehandlingsprocess, både vad gäller effektivitet, kvalitet och hållbarhet, säger Anders Nyström, vd och koncernchef för Bulten.

Den nya fabriken ligger i Radziechowy-Wieprz, nära Bultens befintliga anläggningar i Bielsko-Biala och Wilkowice. Den totala investeringen, inklusive mark, byggnad och produktionsutrustning, uppgår till 31 miljoner euro, varav 3,5 miljoner euro ingår för den redan köpta marken. Investeringen ligger inom det befintliga kreditavtalet.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER