Bildkälla: Stockfoto

Smålandsras öppnar för köplägen - Di

Under de senaste åren har investerare som satsat sina pengar på Småland varit stora vinnare. 2022 är dock på väg att bli ett trendbrott då regionens aktier underpresterat mot breda index. Värderingsgapet mot Stockholmsbörsen har samtidigt minskat rejält. Det öppnar för köplägen i regionens stora aktieflora, skriver Dagens industri i en analys på onsdagen.

Tidningen har valt ut 20 bolag med småländsk stomme som funnits på börsen mellan 2018 och 2022. Regionen har överavkastat mot index både 2019, 2020 och 2021. Börsåret 2022 har däremot varit tuffare. Nibe väger klart tyngst följt av Husqvarna, Fortnox och Thule. Portföljen har tappat 40 procent från årsskiftet, vilket är sämre än OMXSPI som minskat 30 procent.

"Ställer man upp på bilden av att "Smålandsportföljen" är av generellt sett högre kvalitet och att bolagens vinster kommer hålla upp bättre än för övriga börsen kan det vara läge att börja köpa aktier brett, förutsatt att man börjar se en botten i börsmörkret", skriver tidningen i sin slutsats.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER