Samtidigt fortsätter den privata sektorn i Kina att växa snabbare än den offentliga och beskrivs nu vara jämförbar med många västländer.
"Över 60 procent av Kinas BNP och skatteintäkter, 70 procent av de tekniska innovationerna och 80 procent av sysselsättningen i städerna kommer från den privata sektorn. Nyligen träffade Kinas ledare Xi Jinping och Li Qiang ledande befattningshavare från landets ledande privata företag för att fira deras bidrag till ekonomin och för att försäkra dem om att en blomstrande privat sektor förblir en prioritet i den ekonomiska politiken", skriver förvaltaren.
Under månaden höjde dessutom Morgan Stanley riktkurserna för den kinesiska aktiemarknaden för andra gången i år. Även Goldman Sachs har uppmärksammat utvecklingen i Kina med rapporten "Marketing feedback: China is back”, där landets beskrivs som attraktivt vad gäller bland annat likviditet och värderingar.
"Goldman uppgraderade sina prognoser för kinesiska aktier i mitten av februari och menade att de kinesiska bolagens vinsttillväxt kommer att accelerera under nästa årtionde till följd av teknisk innovation."
Förvaltaren lyfter tio anledningar till att vara positivt inställd till den kinesiska aktiemarknaden, där de tre första uppges vara ett ökande erkännande av kinesiska teknikföretag, ökad inhemsk konsumtion efter år av sparande och en fastighetssektor som är på väg att bottna ur.
Utländska investeringar uppges fortsatt vara en viktigt del av den ekonomiska politiken i Kina.
President Xi och premiärminister Li ska ha välkomnat en stor grupp vd:ar för stora multinationella företag till Peking. Kinas vice premiärminister He Lifeng försäkrade de utländska företagsledarna om att landet kommer att fortsätta att öppna upp sina marknader och välkomnade fler investeringar från multinationella företag.
De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Tencent, Alibaba och JD.com.
AGCM China Stars RC1 SEK, % | mars, 2025 |
Fond MM, förändring i procent | -4,6 |
Fond i år, förändring i procent | 2,9 |