Kinesiska aktier gick dock starkt under kvartalet med en uppgång på 5 procent. Stora kinesiska bolag som Alibaba och Tencent steg med 41 respektive 8 procent, till stor del drivet av de kinesiska techbolagens framgångar när det gäller kostnadseffektiva AI-modeller.
Av de större marknaderna gick Taiwan svagt med en nedgång på 21 procent, där det största bolaget Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) backade med 24 procent.
”Det finns en oro i marknaden för att TSMC kommer att drabbas av lägre efterfrågan från kunder som Nvidia och Broadcom, när de stora amerikanska molnbolagen behöver skära i sina AI-investeringar. Oron späddes på ytterligare till följd av de kinesiska AI-framgångarna”, säger fondens förvaltare Henrik Oh.
Bästa sektor under kvartalet var konsumentvaror med en uppgång på 3 procent, medan informationsteknologi var den sämsta sektorn med nedgång på 17 procent.
De främsta bidragsgivarna till fondens relativa avkastning var Alibaba Group följt av BYD och Tencent. Fondens relativa avkastning påverkades negativt av Quanta Computer, Bank Central Asia och Klabin.
”Vad gäller utsikterna kommer Trumps tullar mot omvärlden att dominera nyhetsflödet och ha störst påverkan på aktiekurserna. Även det geopolitiska läget mellan USA och Kina samt Kina mot Taiwan kommer att vara i fokus”, avslutar Henrik Oh.
Fondens större övervikter var i Tencent, Alibaba Group, BYD, Ping An Insurance och Reliance Industries. De största undervikterna var i PDD, Petrobras, Hon Hai Precision Industry, Al Rajhi Bank, samt Industrial and Commercial Bank of China.